Keikalle Tallinnaan

Tallinnan laululava on maailmankin mittakaavassa ainutlaatuinen konserttipaikka. Pian 60-vuotias näyttävä rakennus valmistui Piritan kaupunginosaan Tallinnan Laulujuhlille vuonna 1959. Sen kaarimainen rakenne näkyy jo laivalle, kun Tallinnaa lähestyy.

Suomesta matkustetaan sankoin joukoin joka viides vuosi järjestettäville Laulujuhlille – ja konsertteihin useammin. Kun laululavalla ovat esiintyneet vaikkapa Madonna, Robbie Williams tai Metallica, yleisössä on huudettu kaverin korvaan selvää suomea. Laululava on Tallinnan suurin esiintymispaikka massatapahtumille. Lavan alueelle mahtuu 70 000 kuulijaa, Viron itsenäistyessä 1980- ja 1990-lukujen taitteessa väkeä Laululavan konserteissa oli jopa 300 000 ihmistä.

Vaikka Tallinnan suurin konserttipaikka varastaa helposti huomion pelkällä olemassaolollaan, kaupungista kannattaa löytää muutakin. Kaikki areenatason artistit eivät saavu Suomeen, vaan osa jää Tallinnan Saku Suurhalliin. Toki tarjolla on livemusaa myös pienemmissä paikoissa, esimerkiksi muodikkaan Telliskiven alueen Vabalavalla ja Estonian Konserttisalissa.

HUOM! Jutussa mainittu Rock Cafe avaa ovensa jälleen 21.10.2016 oltuaan suljettuna useamman kuukauden. 

lauluvaljak.ee
sakusuurhall.ee
vabalava.ee/en­
concert.ee

3 × keikka: Tallinna

Royal Philharmonic Orchestra 27.9.

Maineikas brittiorkesteri saapuu Tallinnaan sitä vuodesta 2009 johtaneen sveitsiläisen kapellimestari Charles Dutoit’n kanssa.
piletilevi.ee

Jean-Michel Jarre 2.11.

Elektronisen musiikin pioneeri, ranskalainen Jean-Michel Jarre saapuu Tallinnaan Electronicamaailmankiertueellaan. Visuaalisista konserteistaan tunnettu Jarre tuo valoa marraskuuhun.
piletilevi.ee

Raskasta rockia monesta maasta 12.2.2017

Saksalais-suomalainen­ Kreator, brasilialainen Sepultura, ruotsalainen Soilwork ja belgialainen Aborted tarjoavat raskaan paketin Tallinnan Rock Cafessa. 
rockcafe.ee 

Varaa matka Tallinnaan
comments powered by Disqus