Kaunis, hauska ja herkullinen Gotlanti

Gotlanti

Ruotsin aurinkoisin paikka, kymmeniä uimarantoja valkohiekkaisista komeisiin kalliorantoihin, erinomainen matkakohde lapsiperheille ja yksi Ruotsin parhaista ruokamatkakohteista – se on Gotlanti.

Gotlannin ainoa kaupunki on Visby, joka on vuodesta 1995 kuulunut Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungissa on niin paljon erilaisia ruusuja, että sitä sanotaan ruusujen kaupungiksi. Vanhaa kaupunkia kiertää yksi Euroopan parhaiten säilyneistä kehämuureista, jolla on pituutta 3,6 kilometriä.

Gotlanti

Kneippbyn on yhdistetty huvi- ja vesipuisto viitisen kilometriä Visbystä etelään. Kneippynissä sijaitsee myös aito Peppi Pitkätossun Huvikumpu. Pepin talo on nykyään museo, mutta hyvällä tuurilla täällä voi tavata myös itsensä maailman vahvimman tytön. Alueella pääsee myös hyppimään pomppulinnassa, ajamaan polkuautoilla, melomaan kanooteilla tai huuhtomaan kultaa! Kesäpäivän vakiohitti on vesipuisto, jossa on mahtavia vesiliukumäkiä ja uima-altaita kaiken ikäisten riemuksi. Samalla sisäänpääsymaksulla pääsee kokemaan yli 50 aktiviteettia!

kneippbyn.se/

Gotlanti

Gotlannin 800 kilometriä pitkään rantaviivaan mahtuu monenlaisia rantoja. Toftan hienohiekkainen ranta noin 20 kilometriä Visbystä etelään on varsinkin lapsiperheiden suosiossa. Toinen lapsiperheille hyvin sopiva ranta on itärannalla sijaitseva Åmine. Pitkin rannikkoa on myös pikkukivisiä rantoja ja pohjoisen suunnalla, etenkin Fårön saarella on komeita kalkkikivimuodostelmia eli raukkeja.

Gotlanti

Visbyssä on erityisen paljon hyviä ja viihtyisiä ravintoloita. Gotlanti onkin yksi Ruotsin parhaista ruokamatkakohteista. Saari suorastaan pursuaa raikkaita kasviksia, kuten luomutuotettua parsaa ja erilaisia yrttejä. Paikallinen erikoisuus on villinäkin kasvava karhunlaukka. Ja sitten on vielä paikan musta erikoisherkku – gotlantilainen viljelty tryffeli. Kesäkuun 17.-19. Gotlannissa vietetään ”Njut av Gotland” -ruoka- ja juomafestivaalia. Tarjolla on muun muassa monien ravintoloiden nimikkoannoksia edulliseen hintaan, ruokatori, kilpailuja, viini- ja olutmaistiaisia sekä grillikoulu.

njutavgotland.se/

Katso muut ideat Gotlantiin tästä!

Varaa matka Gotlantiin

comments powered by Disqus