Lähde joulutorille Tallinnaan

Tallinnasta löydät joulun tunnelman läheltä ja helposti. Nauti joulutapahtumista, siemaile glögiä ja tee jouluostoksia.

Tallinnan perinteinen joulutori

Tallinnan perinteinen joulutori Raatihuoneentorilla on auki 17.11. alkaen ja suljetaan loppiaisena. Joulutorilla voit shoppailla lahjoja, maistella paikallisia jouluherkkuja, siemaista hehkuviinin, rapsutella poroja ja kertoa kojussaan päivystävälle pukille salaiset haaveesi.

Tallinnan joulumarkkinat

Tallinnan joulumarkkinat Laulukentällä 15.–17. joulukuuta. Koko perheelle suunnattu joulufestivaali järjestetään nyt toista kertaa, ja tapahtuma pyrkii uudeksi perinteeksi. Tarjolla on sekä ohjelmaa että mahdollisuus shoppailla joulutuotteita ja palveluita.  Joulutunnelmaan pääsee joululaulujen ja joulujunan kyydissä.

Viron ulkomuseon joulukylä

Viron ulkomuseon joulukylässä voi tutustua sadan vuoden takaisiin joulupuuhiin markkinoineen 16.–17. joulukuuta.

Omaleimaisia lahjoja metsästävien kannattaa laittaa kalenteriin Viron designkeskuksen supersuositut joulumyyjäiset Kulttuurikattilassa 17.12.

Piparkakkumania-näyttely 

Piparkakkumania-näyttelyssä 9.12.–7.1. ihaillaan taikinaista taidetta. Lisäksi paikan päällä voi ostaa ja tehdä itse piparkakkuja.

Kuppi kuumaa? Glögipaikkoja Tallinnassa

Räntä ja viima unohtuu, kun juot glögiä tai hehkuviiniä takan lämmössä tai pehmeässä kynttilänloisteessa holvikellarin suojissa. Esimerkiksi ikiromanttisessa Kehrwiederin kahvilassa (Saiakang 1) tai III Draakon-pubissa Raatihuoneen kulmassa.

Neuvostokauden legendaarinen glögimesta Neitsyttorni on muuttunut museokahvilaksi, mutta tarjoaa yhä hehkuviiniä ympäri vuoden. Suurta vaivaa juoman etsiskely ei edellytä, sillä hehkuviiniä saa Tallinnassa talvella käytännössä joka kuppilasta. Jos matkan tarkoitus on kaupungin parhaan glögi‑­reseptin selvittäminen, aikaa on syytä varata useampi päivä. 

comments powered by Disqus