Kasvisruoka houkuttelee Tallinnaan

Tallinna on jo vuosia ollut kuuluisa hyvistä ravintoloistaan. Nykyisin etelänaapurista löytyy myös herkullisia annoksia sekä kasvissyöjille että vegaaneille. MItä, jos lähtisitte porukalla etelänaapuriin herkuttelureissulle? Kaikille löytyy jotain!

Von Krahli Aed, kasvisruoan klassikko

Aed lanseerasi luomun jo 15 vuotta sitten ja tarjosi vegaaniannoksia aikana, jolloin kasvissyöntiä vielä karsastettiin. Ravintola on pitänyt politiikkansa ja tasonsa. Ruokalistalla on luomua, lähiruokaa ja myös runsaasti lihaa. Aed tarjoaa silmänruokaa vähintään samassa mitassa kuin apetta lautaselle. Keskiaikaisen kauppiaantalon interiööri ja sisustuksen yltäkylläisyys takaavat, ettei odottavan aika käy pitkäksi.
Osoite: Rataskaevu 10

Von Karhli Aed on toiminut Tallinnassa jo 15 vuotta.

Lendav Taldrik, aasialaispainotteista joka makuun

Telliskiven alueella sijaitseva Lentävä lautanen on varma valinta ravintolaksi, jos seurueessa on kasvisruokailijoita ja monenlaisen ruoan ystäviä. Herkullisia aasia­laispainotteisia annoksia löytyy listalta joka makuun. Robustia tehdassalia pehmentävät villit värit, ja siirtolavoista koottu kalustus luo rennon meiningin. Lasten leikkinurkka varmistaa, ettei pienimmilläkään ole tylsää.
Osoite: Telliskivi 60A

Ledav Taldrik sijaitsee Telliskiven alueella Tallinnassa.


Tokumaru, japanilaista vegaanillekin

Täältä löydät kasviruokaa japanilaiseen tapaan. Tokumaru pitää itseään ensimmäisenä aitona japanilaisravintolana Virossa. Se tarjoaa tempuraa, sushia ja don-riisikuppeja. Talon ruokalistan ylpeys ovat ramen-nuudelit Sapporon tyyliin. Tiukkapipoisinkin eläinperäisiä ruoka-aineita kaihtava löytää menusta syötävää. Ravintola ja takeaway-piste ovat Solaris-keskuksessa. Lisäksi Tokumarulla on pikaruokapisteet rautatieaseman kauppahallissa, lentoasemalla ja Tarton Kaubamajassa.
Osoite: Estonia Puiestee 9 (Solaris-keskus)

Tokumaru tarjoaa aitoa japanilaista ruokaa.

Kohvik Inspiratsioon, koko perheen suosikki

Olevisten kirkon kupeessa piilottelee koko perheelle sopiva, kasvisruokaa tarjoava Kohvik Inspiratsioon, jonka hittejä ovat erilaiset burgerit ja wrapit. Salaatit ovat runsaita ja houkuttelevan värikkäitä, smoothiet vievät kielen mennessään ja soijamakkaraseljanka tai falafelpullat menevät täydestä myös perheen lihansyöjille. Ravintolan ruokalista tarjoaa myös gluteenittomia lastenannoksia ja jopa sosetta vauvoille.
Osoite: Pagari 1/Lai 44, Tallinn
 

Kohvik Inspiratsioonin hittejä ovat hampurilaiset ja wrapit.

BlissTray, ayurveda-ruokaa ja terveellisiä paheita

Blissin idea on ayurvedinen vegaaniruoka. Ylistetty ja edullinen kasvis­buffet lyö tiskiin yli sata erilaista ruokalajia päivittäin. Joka sortin kasvissyöjä ja ruoka-allergikko saa tarjottimensa täyteen. Herkuttelija voi hyvällä omallatunnolla harrastaa pahettaan – terveellisesti. Avarat salit on sisustettu lämpimillä väreillä. Annoksia saa myös mukaan!
Osoite: Mehaanika 21 ja Estonia Puiestee 9 (Solaris-keskus)

BlissTray tarjoaa ayurvedista vegaaniruokaa.

Veg Machine, katuruokaa kauppahallissa

Ruokarekkana aloittanut kasvisruokasuosikki Veg Machine on löytänyt katon päänsä päälle aseman kauppahallin katuruokakujalta, jossa se on ainoa puhtaasti vegaanipikaruokaa tarjoava paikka. Kokeile vaikka revitystä bataatista tehtyä Mother Trucker Burgeria. Lihaa himoitsevat voivat napata jotain viereisestä kioskista, ja koko porukka saa istahtaa mukavasti samaan pöytään.
Osoite: Kopli 1 (rautatieaseman kauppahalli)

Vegaaniruokapaikka Veg Machine sijaitsee aseman kauppahallissa.

Vegaanisia annoksia saa myös tavallisista ravintoloista

Kasvisruoka alkaa olla jo arkea, mutta myös vegaanisen annoksen voi löytää tavallisesta Tallinnan keskustan ravintolasta. Restoran V on jo lähes legendan maineessa oleva vegaaniravintola, jonka oven taakse jää helposti ilman pöytävarausta. Silloin kannattaa kurkata viereisiin Rataskaevu-kadun ruokapaikkoihin.

Telliskiven alue on kasviruokailijalle loistokohde. Myös aseman kauppahallin katuruokakuja tarjoaa valinnanvaraa, ja Toormoor-vegaanikahvila on oikea herkkusuun keidas.
Mamo-ketjun kahvilat ovat näppäriä lounaspaikkoja, samoin Rotermannin korttelissa terveysbaariksi itseään kutsuva Purée. Lotte-kahvila Mustamäen kaupunginosassa ja Piritan Vigri kohvik ovat käteviä tankkauspisteitä ydinkeskustan ulkopuolella ja pienten lasten kanssa.
 

comments powered by Disqus