Hemmottelua Viron kylpylöissä

Onko mitään rentouttavampaa kuin lähteä hyvien ystävien kanssa viettämään viikonloppua kylpylään! Keho ja mieli lepäävät ja kiire jää taakse virkistävissä uima-altaissa, lämpimissä poreammeissa, höyrysaunassa ja kauneushoidoissa.

Kylpylälomalle Tallinnaan suuntaavat ystävykset Mari, Mia ja Maija haluavat minilomallaan ennen kaikkea rentoutua. Kun lähtee matkaan jo perjantaina, on koko viikonloppu aikaa nauttia hyvien ystävien seurasta ja kylpylähotellin tarjoamista elämyksistä.

Neljän tähden kylpylähotelli Tallink Spa & Conference sijaitsee kävelymatkan päässä satamasta. Hotellin Aqua Spa -kylpylää altaineen ja saunoineen pidetään yhtenä Tallinnan parhaista. Hotellin kylpyläosasto houkuttelee ystävyksiä heti, ja he pulahtavat virkistäviin poreisiin ja rentoutuvat tovin saunan lämmössä.

Höyry- ja löylysaunojen lisäksi kylpylässä on porealtaita sekä ympäri vuoden auki oleva ulkoallas. Allasbaari tarjoaa kylpemisen lomassa virkistäviä juomia. Unohtumaton kokemus on myös kylpeminen hamamin kuumaksi lämmitetyllä kivilavitsalla.

Kauneushoidot kuuluvat olennaisesti kylpylälomaan. Hotellin monipuolisia kauneuspalveluita tarjoavassa Hera Salongid -kauneuskeskuksessa on kampaamo ja kosmetologi sekä hoitola, joka tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia kehoa ja mieltä virkistäviä hierontoja, manikyyrejä ja pedikyyrejä, spa-hoitoja sekä kylpyjä ja vartalohoitoja.

Laajasta tarjonnasta naiset valitsevat kukin yhden rentouttavan hoidon. Maija haluaa jalkahoidon, Mari päätyy havaijilaisen Lomi Lomi Nui -hierontaan ja Mia ayurveda-hierontaan, johon kuuluu kokovartalohieronnan lisäksi pään hieronta.

Puolitoista tuntia kestävä ayurveda on enemmän kuin rentouttava hoito kuumine ja tuoksuvine öljyineen: hoidon jälkeen Mia kertoo olonsa olevan kuin nirvanassa. Marin valitsema Lomi Lomi Nui -hieronta sopii ronskimmista otteista pitävälle. Maija sanoo, että jalkahoidon jälkeen jalat tuntuvat keventyneen monta grammaa.

Kiireisen työviikon jälkeen naisista on ihanaa myös vain istua alas ja nauttia hyvästä ruoasta. Tällä kertaa ystävykset päättävät suosia hotellin omaa ravintolaa. Hotellin à la carte ravintola Nero on avaamisestaan lähtien kuulunut Viron Top 50 -ravintoloiden joukkoon. Tunnelma avarassa ravintolassa on rento ja viihtyisä. Ravintolan Chef de Cuisine Andrus Laanisten luomukset tunnetaan maukkaudestaan ja yllätyksellisyydestään.

Ystävysten perjantai-ilta kuluukin mukavasti hyvistä viineistä ja Neron eksoottisista herkuista nautiskellen. Tulisissa kampasimpukoissa on kivasti potkua, murea karitsanfilee tarjoillaan nuotioperunoiden kera, ja pehmeäkuorinen taskurapu saa maistuvan lisän aasialaisista taikinanyyteistä. Makeat jälkiruoka-annokset ovat kuin pieniä taideteoksia. Tämä jos mikä nostaa arjen yläpuolelle!


Historiallinen Aqva Hotel & Spa

Historiallisessa Rakveren kaupungissa sijaitseva Aqva Hotel & Spa on toukokuussa 2008 avattu kylpylähotelli ja vesipuisto. Vieressä oleva vanha linnoitus yhdistettynä moderniin hotelliin tarjoaa ainutlaatuiset puitteet lomalle vain noin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Vesipuistossa kävijät voivat nauttia sekä kuusirataisesta 25 metrin altaasta, rentouttavista vesihierontapisteistä, porealtaista että valoefektein varustellusta putkiliukumäestä.

Lastenaltaitakin on kaksi, isommille ja pienemmille omansa. Vesipuistossa riittää siis tekemistä sekä lapsille että aikuisille.

Neljänkymmenen kilometrin säteellä Rakveresta ovat Lahemaan luonnonkaunis kansallispuisto, upeita kartanoita sekä idylliset Käsmun, Võsun, Altjan ja Vainopean rantakylät.

aqvahotels.ee

Ekologinen Vihulan eco-spa

Vihulan kartanon vaunutalliin rakennettu eco-SPA on putiikkikylpylä rauhallisella maaseudulla.

Ekologinen kylpyläkonsepti yhdistää perinteen, luonnon ja ylellisyyden sekä nykyaikaisen mukavuuden ja tekniikan. Kylpylässä on kahdeksan kartanotyylistä hoitohuonetta, kuntosali ja perinteinen puulämmitteinen sauna.

Ulkoilman aurinkoterasseilla on kuuma-altaat ja poreallas. Kylpylän tuotteet ovat luonnonmukaisia, osa niistä on paikallisesti tuotettuja.

vihulamanor.com

Merellinen Laulasmaa

Vastauudistettu, luonnonkauniissa ympäristössä meren rannalla sijaitseva Laulasmaa Spa yhdistää korkeatasoiset terveyspalvelut ja kylpyläkeskuksen, jossa on laaja valikoima erilaisia hoitoja.

Tiesitkö, että paikka on saanut nimensä laulavasta hiekasta? Kylpylän sanotaan perustuvan harmoniaan ihmisen ja luonnon välillä. Laulasmaan vesipuistossa on kuusi erilaista allasta, ja sinne on avattu myös monta uutta saunaa. Kokeile ainakin merellistä aromisaunaa sekä suola- ja höyrysaunaa! Kylpylässä voi tavallisten kauneushoitojen lisäksi nauttia muun muassa lihasjännitystä lieventävästä hieronnasta ja merivesihieronnasta. 

laulasmaa.ee

comments powered by Disqus