Haloo Tallinna!

Haloo Helsinki

Haloo Helsingin fanit kiljuivat onnesta joulukuun alussa, kun bändin uusi sinkku Rakas ilmestyi yhtyeen vuoden mittaisen hiljaiselon jälkeen. Odotettu paluu esiintymislavoille tapahtuu maaliskuussa Tallinnassa.

Yli 9 vuotta, yli 600 keikkaa, viisi keikkailun lomassa kasattua levyä ja tuhatmäärin kilometrejä keikkabussin kyydissä on melkoinen paketti tekemistä yhdelle yhtyeelle. Moni yllättyi silti, kun megasuosittu Haloo Helsinki! vetäytyi suosionsa huipulla huilitauolle lokakuussa 2015 Kiitos ei ole kirosana -kiertueen lopuksi.

Bändin nelikko: solisti-basisti Elli Haloo, kitaristi-taustalaulaja Jere Marttila, kitaristi-taustalaulaja Leo Hakanen ja rumpali Jukka Soldan toteavat kuitenkin, että ajankohta oli täsmälleen oikea juuri tuolloin. Oli sopiva hetki ottaa vähän etäisyyttä edeltävien vuosien hulabaloohon ja antaa myös uudelle musiikille tilaa tulla.
– Hulinan keskellä on joskus vaikea pysyä vauhdissa mukana. Kuluneet vuodet ovat menneet sellaista vauhtia ja niin tiiviisti keikkaillen, että teki tosi hyvää pysähtyä vähän fiilistelemään itsekin suurella kiitollisuudella sitä, mitä kaikkea onkaan ehtinyt tapahtua, Jere toteaa.

Haloo Helsinki


Nelikko vietti taukoa kukin omilla tavoillaan. Jukka tyhjäsi päätään urheilemalla paljon. Etenkin miehen lempilaji, tennis, sai kerrankin kunnolla aikaa. Lätkäfanit Jere ja Leo puolestaan kävivät New Yorkissa katsomassa NHL-kiekkoa ja kiertelemässä pieniä klubikeikkoja uusia säveliä aistimassa.Elli latasi tahollaan akkuja mökkeilemällä perheen kanssa ja matkustelemalla Meksikossa, sekä tekemällä Jukan kanssa kuuden osavaltion kattavan road tripin Yhdysvalloissa. Keikkatauon aikana nelikolla oli myös viimein tilaisuus viettää kunnolla aikaa perheen kanssa. Se on keikkarytmissä usein vaikeaa.
– Kun läheiset ovat pääasiassa normaalissa toimistotyön rytmissä, ja bändi puolestaan hommissa aina öiseen aikaan, ei yhteisissä puuhissa ehditä aina olla läheskään tarpeeksi, Elli toteaa.

Pelkästään lomailun merkeissä vuosi ei toki kuitenkaan kulunut. Elli nappaili autoreissusta mukaansa tunnelmakuvia uusien biisien raaka-aineiksi.
– Siellä ajellessa oli näkyvillä melkoisen laaja kirjo ihmiskohtaloita. Vaihtuvat puitteet saivat tekstin rullaamaan, Elli kertoo.Jere ja Leo aloittivat uusien biisien tekemisen melkein heti keikkatauon alettua. Ei siinä niin välttämättä ollut tarkoitus käydä, mutta uutta vain alkoi virrata mieleen, kun tuli pitkästä aikaa hetki aikaa hengitellä ja kuuli taas omat ajatuksensa.
– Olemme tehneet tätä 15-vuotiaista asti. Olemme kasvaneet musiikin tekemiseen ja se on valtava osa meitä. Ei siitä niin vain otetakaan täyttä lomaa, Jere nauraa.
– Into luoda uutta syttyi tosi luontevasti. Keikkatauon myötä meillä oli ensimmäistä kertaa aikaa keskittyä pelkästään uuden musiikin luomiseen ja levyn tekemiseen. Nyt, kun uutta musiikkia on, sitä tekee tietysti kovasti mieli päästä esittämään yleisöllekin, Leo jatkaa.

”Olemme kasvaneet musiikin tekemiseen – se on valtava osa meitä. Ei siitä niin vain otetakaan täyttä lomaa.”


Joulukuun alussa julkaistu esikoissinkku Rakas on ensimmäinen kurkistus Haloo Helsingin uudelle albumille. Ellin sanoittamaan ja Leon säveltämään biisiin on haettu akustista sointia ja rosoa Berliinistä, maineikkaasta Hansa-studiosta. Kulttipaikassa ovat levyttäneet esimerkiksi David Bowie, Iggy Pop ja U2. Biisin tunnelmaa komeasti kuvittava Herra Ylpön ohjaama ja kuvaama video purkitettiin Espanjassa loppuvuodesta. Bändi uumoilee, että uusi materiaali tarjoilee Haloo Helsingin kuulijoille sekä tuttua soitantaa että yllätyksellistä, uuttakin vääntöä. Jere linjaa, että mukana on edelleen pidetty yhtyeelle ominainen reilu bändisoitanta oikeine instrumentteineen ja tarttuvine melodioineen.
– Niiden kanssa meille on olennaista tarjota Ellin hienoja tekstejä, joista jokainen löytää jotakin tuttua ja samaistuttavaa omassa henkilökohtaisessa elämäntilanteessaan, mies toteaa.
– Ensimmäinen sinkku on rauhallinen biisi, joka puhuu vahingollisesta kärsivällisyydestä ja ihmisen välttämättömästä tarpeesta olla joskus myös heikko, Elli kertoo.

Haloo Helsinki


Haloo Helsinki! ei pelkää, että yleisö olisi vuoden aikana ehtinyt unohtaa heidät. Uuden musiikin saattaminen kuulijoiden korville on aina jännittävää, mutta yhtye luottaa väkevästi omaan visioonsa. Muuta vaihtoehtoa ei intohimoisille muusikoille oikein olekaan.
– Vastaanotosta ei uuden levyn kohdalla ikinä voi olla varma. Tietysti oman sieluntuotoksensa tuominen kuultavaksi aina vähän hermostuttaa, mutta toisaalta yleisön reaktioiden kalastelu ei voi koskaan olla uuden tekemisen lähtökohtana. Me teemme musaa sydämestämme ja sen pitää riittää. Luotamme siihen, että kuulijat löytävät tämän uudenkin musiikin, kun laitamme siihen kaikkemme, Elli toteaa.

Juuri nyt Elli, Jere, Jukka ja Leo ovat innostuneen odotuksen vallassa. Tammikuu on perinteisesti bändeille hiljainen keikkakuukausi ja monet muusikot käyttävät sen latautumiseen ja uuden materiaalin valmistelemiseen. Myös Haloo Helsinki! on aikaisempina vuosina vetänyt henkeä juuri tähän aikaan, mutta tänä vuonna tammikuu käytetään tiiviisti odotettuun paluukonserttiin ja alkavaan keikkakauteen valmistautumiseen. Vuoden tauon jälkeen virtaa riittää ja into lauteille on jokaisella kova. 

Paluukeikka kajahtaa ilmoille maaliskuussa Tallinnan 10 000 kuulijan Saku Suurhallissa, jonka lavalla on nähty huippubändejä 30 seconds to Marsista Ed Sheeraniin. Jättiläisten jalanjäljissä on komeaa soittaa. Bändiläiset uskovat, että huikeat puitteet mahdollistavat ennennäkemättömän mahtavat pidot.
– Sakun lavan suunnittelu on alkanut jo alkukesästä ja tekniikka tekee ennen keikkaa valtavan pohjatyön paikan päällä. On mieletöntä, miten pitkiä tunteja he tekevät vain siksi, että me pääsemme toteuttamaan tätä unelmaamme. Arvostamme sitä todella paljon! Me puolestamme lupaamme treenata ahkerasti keikkaa varten. Siitä tulee timanttinen ilta, Leo lupaa.

Haloo Helsinki

Tallinnassa on bändin mukaan luvassa huikeat bileet, joissa kuullaan ensimmäistä kertaa uunituoretta Haloo Helsinkiä ja tietysti aiempaakin tuotantoa yhteislaulannan ja ikärajattoman ilonpidon merkeissä.
– Fiilis on tosi makea. Tätä olemme todella odottaneet! On ollut siistiä nähdä, että fanitkin ovat odottaneet tauon loppumista jo kovasti. Se tuntuu älyttömän hyvältä, Jere kertoo.
Elli kertoo jännittävänsä esiintymistä joka kerta melkoisesti, eikä siksi päästä itseään liian aikaisin ajattelemaan tulevia keikkoja. Hiukan ajatus kuitenkin jo välillä hapuilee Sakun lavalle. Marraskuussa bändi kävi paikan päällä fiilistelemässä tulevan keikan puitteita.
– Helpotti käydä näkemässä paikka etukäteen. Saku on valtava, mutta samalla siellä on kiva, intiimikin tunnelma. Tuli sellainen fiilis, että ihmiset ovat siellä meitä lähellä ja siitä saa aina hyvää energiaa.­ Jännitykseni laukeaa aina ensimmäisen­ biisin aikana. Mukana laulavat ihmiset tuovat aivan huikean tunnelman myös meille, Elli kertoo.
Haloo Helsinki! on erityisen hyvillään siitä, että paluukeikka on ikärajaton ja mahdollistaa kaikenikäisten fanien saapumisen mukaan bileisiin.
– Toivottavasti näemme siellä kokonaisia perheitä joraamassa ja laulamassa mukana, Leo kutsuu. 

Paras keikkapaikka

Leo: Tulevat Saku-keikat ovat taatusti ikimuistoisia paikankin puolesta. 10 000 ihmistä molemmilla keikoilla saa varmuudella aikaan käsittämättömän hienon tunnelman.

Elli: Kuulijat saavat aina omanlaisensa tunnelman aikaan, joten kaikki paikat ovat yhtä kivoja.

Jere: Suomessa on mahtavan paljon erilaisia keikkapaikkoja tarjolla. On kivaa vaihtelua vetää välillä festareita ja isoja areenakeikkoja, ja toisaalta soittaa pienillä klubeilla.

Suosikkituliaiset laivalta

Elli: Pörrään mielelläni hajuvesiosastolla.

Jere: Ja minä siellä Ellin kanssa! Punaviinin ystävänä tykkään myös laivan hyvästä viinivalikoimasta. Sieltä löytää usein hyviä uusia tuttavuuksia.

Leo: Kiva, että laivalla on hyvä CD-levyvalikoima. Olen löytänyt sieltä monia hienoja albumeita.

Jukka: Ostan laivakeikoilta hirveästi makeisia. Toblerone on varma klassikko.
 

Koe Haloo Helsinki! Tallinnassa

Haloo Helsinki! palaa keikkatauolta ja esiintyy Saku Suurhallissa kahtena iltana peräkkäin: perjantaina 24.3. ja lauantaina 25.3.2017. Konsertteihin ei ole ikärajaa. Konserttien päättymisajankohdassa on huomioitu viimeisen laivan lähtöaikataulu, joten konserttiväki ehtii halutessaan kotimatkalle keikan jälkeen. Club One -jäsenet matkustavat keikalle mukavasti Comfort tai Business Loungessa 50 prosentin alennuksella (koskee vain nimettyjä Haloo Helsinki! -matkoja)
tallinksilja.fi/haloohelsinki

comments powered by Disqus