Haaveissa vintage-mekko tai kirppislöytö? Kirpputorit Tukholmassa tarjoavat aarteita kaikille

Stadsmissionen, huolella valittuja second hand -vaatteita

Perinteikäs second hand -putiikki trendikkään Nytorgetin kupeessa tarjoaa huolella­ kootun valikoiman vaatteita ja asusteita sekä miehille että naisille.
Hyväntekeväisyysjärjestö Stadsmissionen pyörittää Tukholmassa useita liikkeitä, mutta Skånegatanin putiikki on yksi parhaista. Vaatteiden ohella myynnissä on vanhaa lasia, LP-levyjä, koruja ja käsilaukkuja.
Vierailuhetkellä rekeillä roikkui muun muassa Leen juuri sopivasti kuluneita farkkuliivejä, collegetakkeja ja kokopitkiä valkoisia pitsimekkoja, jotka kelpaisivat loistavasti vaikka persoonalliseksi hääpuvuksi.
Osoite: Skånegatan 75

Tukholman Stadsmission.

Judits, vintage-mekkojen ja muiden aarteiden ykkönen

Monen mielestä Judits on Tukholman vintage-putiikkien ykkönen. Kun tyylikkäät tukholmalaiset raivaavat tilaa vaatekaappeihinsa tai tekevät virheostoksia, laadukkaat vaatteet, kengät ja laukut päätyvät usein tänne.
Vaatteiden jättäminen myytäväksi on jännittävä prosessi: liikkeen pitäjät eivät hyväksy myytäväksi mitä tahansa, vaan tuotteiden on oltava hyväkuntoisia ja istuttava Juditsin­ eleganttiin imagoon. Valikoimasta löytyy paljon esimerkiksi kissalaseja, moottoripyöränahkatakkeja ja pastellinvärisiä nahkalaukkuja. Juditsista voit löytää myös huippumerkkejä, kuten Chanelia, Louis Vuittonia ja Pradaa.
Osoite: Hornsgatan 75
 

Judits on loistava kohde vintagen ystävälle.

Herr Judit, tyylikästä vintagea miehille: vaatteita ja asusteita

Muutaman oven päässä naisten Juditista sijaitsee sisarputiikki Herr Judit, joka on suunnattu miehille. Sen valikoima on yhtä tarkasti mietitty kuin naistenliikkeen.
Täältä löydät sekä vintage-helmiä että uudempia merkkejä.­ Kaikki on valittu hyvällä maulla, ja tyyli on ajan hermolla tweed-puvuista bomber-takkeihin, tikkiliiveihin ja silkkinenäliinoihin. Valikoimissa on myös arvokelloja, pääosin Omegalta. Itämaisilla matoilla ja vintage-huonekaluilla kauniisti sisustettu liike hivelee sekin silmää. Jos etsit huonekaluja tai lamppuja, kurkista saman omistajan Brandstationen-putiikkiin naapurissa. Se keskittyy sisustukseen.
Osoite: Hornsgatan 64 ja 65

Herr Juditin valikoima on tarkkaan mietitty.Vintageaffischer: vintage-julisteita Södermalmilla

Vanhat julisteet tuovat persoonallisen ilmeen kodin sisustukseen. Tämä pikkuinen putiikki Södermalmilla on erikoistunut vintage-julisteisiin 1960- ja 70-luvuilta.
Haluatko puolalaisen elo­kuvamainoksen vuodelta 1963, Beatles-illustraation Yellow Submarine -teemalla vuodelta 1968 tai ehkä julisteen, joka mainosti Upplandsmuseetin näyttelyä ruotsalaisesta kansantaiteesta vuonna 1975? Ne kaikki, ja paljon muuta, löytyvät täältä. Kiirehdi, ettei joku ehdi ennen sinua. Hinnat vaihtelevat muutamasta kymmenestä eurosta useaan sataseen.
Osoite: Erstagatan 20

Vintageaffischer on aarreaitta.

A. Marchesan: vintage-aikamatka herrainmuotiin Vasastanissa

Kun astut A. Marchesanin ovesta sisään, siirryt ajassa 1900-luvun ensimmäiselle puoliskolle tyylikkääseen englantilaiseen tai italialaiseen kaupunkiin. Jos klassinen miesten muoti 1920–60-luvulta on sinun juttusi, ihastut varmasti tähän liikkeeseen. Panama­hatut, tweed-lippikset, kauniisti räätälöidyt pikkutakit, ulsterit, nahkakengät ja pellavapaidat kilpailevat tilasta viihtyisässä vasastanilaisessa putiikissa.
Vintagekeräilijä Alexander Marchesan kelpuuttaa valikoimiinsa myös uusia asusteita. Hänen suosimiaan merkkejä ovat muun muassa Crockett & Jones, Church’s ja Borsalino.
Osoite: Odengatan 7

Etsitkö uusia vaatteita? Katso, mistä löydät merkkivaatteita edullisesti!

 


 

comments powered by Disqus