Lasten kanssa etelään – Tallinnaan!

Tallinna

Viro on seikkailujen maa! Tallinnassa on täydellisiä puuhapaikkoja pienille ja isoille. Ja kun kaupungista kurvaa ihan vähän ulos, löytää uutta kutkuttavaa.

Tallinna on mainio kahden päivän minilomakohde. Saammeko ehdottaa touhukasta päivää kaupungissa, shoppailua, yötä kylpylähotellissa ja sitten pientä pyrähdystä maakuntaan? Lapset ovat kunniavieraita Virossa. Viihtyisät ja siistit kohteet, oivaltavat toiminnot ja hyvä palvelu kelpaavat vaativillekin miniasiakkaille.

Täällä viihtyvät varmasti myös aikuiset ja kouluikäiset lomailijat. Esiteltyjen kohteiden lisäksi seikkailuja tarjoavat myös Viron upeat saaret, rannat, linnat, kartanot, puistot ja luontopolut. Ja ehkä seuraavalla etelänmatkalla otetaankin kohteeksi Pärnu ja Tarton tiedekeskus Ahhaa!


Lasten museo Miiamilla

Lastenmuseo Miiamilla

Kadriorgin Miiamillassa on vaikea pysyä aloillaan. Onneksi täällä ei tarvitsekaan: lasten omassa museossa kaikkea saa tietenkin hypistellä! Kun sisäpuuhat saavat riittää, juostaan vauhdilla ulos suoraan hauskaan leikkipuistoon. Perheen aikuiset voivat vaikka virittää pikku piknikin upeaan Kadriorgin puistoon, kun pienimmät vielä touhuavat telineissä. Paikalle hurautat parhaiten kolmosen ratikalla. 

linnamuuseum.ee/miiamilla/fi

Piritan seikkailupuisto

Piritan seikkailupuisto

Virossa on nelisenkymmentä seikkailupuistoa tai kiipeilyrataa: pelkästään Tallinnassa Viimsi, Nõmme ja Pirita tarjoavat huikeita näkymiä maanpinnan yläpuolelta. Piritassa köysiratoja on kuusi, joista korkein vie 12 metrin korkeuteen. 2–6-vuotiaille on kaksi matalammalla kulkevaa rataa. 4-vuotias testihenkilömme oppi nopeasti karabiinin käyttösäännöt ja liikkumaan ketterästi puusta puuhun.
Napatkaa reissuun kiipeilyhanskat tai ostakaa sellaiset edullisesti puistosta.

piritaseikluspark.ee

Tallinnan TV-torni

Tallinan TV-torni

Maistuuko ruoka aina hyvältä 175 metrin korkeudessa? No, Pohjoismaiden korkeimmassa ravintolassa kaikki ainakin on todella herkullista!Pitkän kaavan lounas ja ainutlaatuiset näkymät yli kaupungin tuovat rauhallisen hengähdyksen reissupäivään. Sitten jaksaakin taas tutustua ja vaikka tehdä koelähetyksiä tv-studiolla. Hurjapäisimmät yli 14-vuotiaat kiertävät tornin ulkokautta!
Piritaan pääsee kätevästi busseilla 34A ja 38. 


teletorn.ee

Laitse Rallypark

Laitse Rallypark


Kunnon seikkailuissa on vauhtia! Sitä löytyy Laitsen rallipuistosta Harjun maakunnasta. Paikalle ajaa Tallinnan satamasta reilussa puolessa tunnissa. Mikroautoradalla voi ajaa ympäri vuoden. Alle kouluikäisten suosikki on suloinen minikaupunki bensa-asemineen eli liikennepuisto sähkö- ja polkuautoille. Pelitalossa on rallisimulaattori, videopelejä ja pienimmille legoja. Aikuiset voivat ajaa oikeilla ralliautoilla tai hypätä ammattiajajan kyytiin vaikka metsäreissulle.


laitserallypark.ee

Vembu-Tembumaa

vembu-Tembumaa

Harjun maakunnassa on myös Viron vanhin ja suurin koko perheen ulkoilmapuisto. Täällä on kaikki: trampoliinit, sähköautot, mönkijät, minigolf, vesiliukumäet, uima-altaat, pelihalli ja eläimet. 4- ja 6-vuotiaat testaajat rakastivat eniten Tarzan-rataa. Varaudu siihen, että aurinkoisena päivänä puistossa piisaa väkeä. Vembu-Tembumaa on superrento touhukohde, jossa eväätkin voi halutessaan grillata itse.
Puisto aukeaa 1. kesäkuuta. Sen sisällä maksetaan palveluista käteisellä.


vembu-tembumaa.ee/fi

Tallinnan Kaubamaja

Tallinan Kaubamaja


Museo- ja erikoiskaupoista saa kivoja tuliaisia ja valtavirrasta poikkeavia, oivaltavia lahjoja vaikka kaverisynttäreille. Tallinnan Kaubamajan lastenosasto tarjoaa puolestaan värikkään lisän myös muksujen perustarpeisiin: tavaratalon lelujen, vaatteiden ja jalkineiden kohdalla mitataan, minkä verran ihanuuksia jaksat kantaa kotiin!
Tämä klassikkotavaratalo on kätevästi keskeisellä paikalla Viru-keskuksen kupeessa ja avoinna joka päivä.


kaubamaja.ee

visitestonia.com/fi

visittallinn.ee


comments powered by Disqus