Viron parhaat maut

Saarenmaa

Pädasten kartano Muhun saarella on Viron ainoa 5 tähden hotelli Tallinnan ulkopuolella. Ympäristö on puistomainen ja kartanon juuret juontavat aina 1400-luvulle saakka. Kartanon fine dining -ravintola Alexander on vuosi toisensa perään valittu Viron ykkösravintolaksi. Niin tänäkin vuonna. Raaka-aineet tulevat läheltä ja painottuvat luomuun. Kesäisin Alexander tarjoaa päivällisten lisäksi ainoastaan aamiaisia hotellivieraille.

Pädasten kartanon Sea House Terrace & Grill, kuva Antti Vettenranta.
Pädasten kartanon Sea House Terrace & Grillissä voi herkutella paistetulla taimenella.

Lounasta tarjotaan lähempänä rantaa sijaitsevassa Sea House Terrace & Grillissä, jossa tyyli on selvästi rennompi ja menu painottuu grillattuihin annoksiin. Kokeile vaikka puuhiilillä grillattua annoskokoista taimenta. Nam!

padaste.ee

3 x ruokatärppi

Saarenmaa , Ku-Kuu
Ku-Kuu on piispanlinnan kupeessa sijaitsevan kauniin seurojentalon ravintola, jonka menu on ranskalaishenkinen. Talossa on myös muutama huone, joissa voi majoittua.
Saarenmaa, La Perla
Italialaistyyppinen ristorante La Perla Kuressaaressa tarjoaa tyylinsä mukaisesti pizzoja, pastaa ja muita italianherkkuja. Ravintolan takaosassa on myös kiva katettu terassi.
Saarenmaa
Anseküla teehustalo sijaitsee tien varressa matkalla Sörve majakalle. Osa ruuista on tehty 1900-luvun reseptien mukaan. Kalastajan aamulla tuoma päivän kala on taatusti tuoretta.
comments powered by Disqus