Ahvenanmaa lasten kanssa

Ahvenanmaalle matkustaminen lasten kanssa on rentoa, helppoa ja hauskaa! Voit vuokrata sieltä mökin tai viettää yön tai pari hotellissa. Meidän reissu kesti kaksi yötä joista ensimmäinen yövyttiin Hotelli Pommernissa ja toinen Silja Symphonylla matkustaen samalla takaisin Helsinkiin. Menomatka taitettiin Galaxyllä Turusta, jolloin perilläoloaikaa jäi iltapäivästä klo 13.35 seuraavan illan yöhön klo 23.45, eli lähes kaksi kokonaista päivää. Ota talteen päiväohjelmien vinkit tai sekoittele niitä omiin tarpeisiin sopivaksi!

PÄIVÄ 1

Laivamatka Turusta Maarianhaminaan

Matka taittuu sujuvasti Galaxyn aamulähdöllä Turusta. Laivalle kannattaa varata oma hytti, jonne voi viedä matkatavarat ja vaikkapa levätä hetken. Heti laivalla kannattaa kuitenkin mennä aamiaiselle, jonka voimalla jaksaa kierrellä laivaa, tehdä ostoksia ja osallistua ohjelmaan. Lounas on hyvä nauttia juuri ennen satamaan saapumista, niin voi heti perillä aloittaa saareen tutustumisen. Tiesitkö muuten, että Galaxy on yksi Silja Linen värikkäimmistä laivoista! Sen kylkiä ja hyttien tauluja koristavat virolaistaiteilija Navitrollan maalaukset.

Galaxy

Ahvenanmaan merenkulkumuseo, Hamngatan 2

Muutaman sadan metrin päässä satamasta sijaitsee Ahvenanmaan merenkulkumuseo, jonne kannattaa mennä samantien. Museossa on avattu uusi lastenhuone ”Ruby ja Meri” jossa voi liikkua merenpohjalla, löytää haaksirikkoutuneen laivan tai pujahtaa merenneitojen luolaan. Myös muualla museossa on paljon puuhaa lapsille ja aikuisille. Aina kun näet sinisen kyltin jossa lukee ”Rör och gör” tiedät että uusia hauskoja haasteita odottaa. Museon kassalta kannattaa ottaa mukaan aarteenetsintälomake. Etsinnän suorittamisen jälkeen saat hakea oman pienen aarteen aarrearkusta kotiin vietäväksi.

Merenkulkumuseo

Yövy muumien kanssa Hotelli Pommernissa, 10 Norragatan

Museolta on vain noin 10 minuutin kävelymatka (Norrgatania pitkin) suoraan hotellille. Hotelli uudistettiin täysin vuonna 2015 ja se onkin erittäin tyylikäs ja viihtyisä. Perhehuoneita on mahdollista varata myös muumiteemalla jolloin saa nukkua muumien syleilyssä sekä ihastella muitakin muumiaiheisia sisustuselementtejä.

Päiväkahvit Bakarstuganissa, 2 Ekonomiegatan

Aivan hotellin lähellä, Maarianhaminan keskustassa, sijaitsee ihastuttava kahvila Bakarstugan. Piipahda päiväkahvilla ja välipalalla ennen seuraavaa kohdetta. Täällä voi myös nauttia lounasta.

Lilla Holmen

Lilla Holmen Maarianhaminan keskustan tuntumassa on lasten oma saari, jossa voi uida, leikkiä rantahiekalla, kiipeillä merirosvolaivassa, ruokkia kaneja tai tutustua lintutaloon. Tänne kävelee nopeasti keskustasta ja saarelle siirrytään pientä siltaa pitkin. Lämpimänä päivänä kannattaa ottaa uikkarit ja piknik eväät mukaan!

Lilla Holmen

Illallinen hotellin Kvarter5 –ravintolassa

Hotelli Pommernin yhteydessä sijaitsee kansainvälisestikin mainetta niittänyt ravintola Kaverter5. Ruoka valmistetaan alusta asti itse ja ruoanlaittoa voi ihastella avokeittiön kautta. Erittäin herkullista! Kolmen ruokalajin saaristolaismenu maksaa 37 euroa. Lastenlistalta löytyy perinteisiä lastenruokia.

Kvarter5

PÄIVÄ 2

Perhepuisto Smart Park kutsuu touhuamaan

Hiljattain avattu Perhepuisto Smart Park sijaitsee Eckerössä noin 30 kilometrin matkan päässä Maarianhaminasta. Tänne pääsee omalla autolla, bussilla tai miksipä ei polkupyörälläkin. Puistossa voi leikkiä valtavassa ”merirosvo” -seikkailuradassa, ajaa polku- ja sähköautoilla, rakentaa hiekkalinnoja, ajaa radio-ohjattavilla veneillä ja lautoilla, tutustua eläimiin ja tehdä kaikkea muuta kivaa. Ympäristö on erittäin vihreää ja eväspaikkoja löytyy useita. Jos aikoo kunnolla leikkiä vesisotaa, kannatta ottaa mukaan uikkarit ja pyyhe.

Smart Park

Sisäleikkipuisto Leklandet on paratiisi

Lähellä Smart Parkia sijaitsee sisäleikkipuisto Leklandet. Tämä 5000 neliön Eckerö halliin rakennettu puuhamaa tarjoaa tekemistä ja leikkejä kaikenikäisille. Valtavan kokoiset seikkailuradat, pomppulinnat, sumopainit ja kiipeilyesteet kutsuvat touhuamaan. Hallissa on myös polkuautoja. Minipiraattien alueella ikäraja on 0-5 vuotta. Ehdoton paikka huonolla säällä ja muutenkin!

Leklandet

Lounastauko kahvila Tsarevnassa

Vanhassa Eckerön posti- ja tullitalossa sijaitsee ihastuttava kahvila Tsarevna. Ravintolassa on iso terassi, lastenleikkipaikka aivan vieressä sekä suklaapuoti pihapiirissä. Lounaslistalta löytyy muutama päivittäin vaihtuva vaihtoehto ja pullat ja leivonnaiset ovat herkullisia!

Kahvila Tsarevna

Riistasafari-Viltsafari kannattaa kokea

Riistasafari on elämys! Safarilla kuljetaan traktorin vetämän safarivaunun kyydissä ja välillä noustaan ihastelemaan eläimiä. Ainakin laamoja ja strutseja pääsee halutessaan itsekin ruokkimaan. Villisika-aitaukseen ei saa missään nimessä laittaa kättä sisään, koska villisiat purevat! Saksanhirvet ja kuusipeurat loikkivat pitkin metsiä ja tulevat ruokailemaan aivan safarivaunun viereen.

Riistasafari

Maisemakahvila Uffe På Berget ja ahvenanmaan pannukakku

Välipala ja päiväkahvi kannattaa käydä nauttimassa maisemakahvila Uffe På bergetissä Sundsvägenillä. Tänne on noin 20 minuutin ajomatka Eckeröstä, mutta samalla tulee nähtyä uusia maisemia. Täältä on upeat näköalat ja kahden euron maksusta voi kiivetä aivan tornin huipulle asti.

Uffe på berget

Illallinen Pub Niskassa

Maarianhaminan merikortteli Sjökvarterissa sijaitsee rento Pub Niska joka on ahvenanmaalaisen huippukokki Michael Björklundin rento pizzapaikka. Paikan erikoisuus on ”peltileipäpizza” eli ahvenanmaalaisittain plåtbröd. Lapset voivat ruokailla hauskoissa omissa kopeissaan. Pub Niskassa on iso terassi mutta pienet sisätilat.

Ravintola Pub Niska

Laivanlähtöä odotellessa Maarianhaminassa voi lisäksi vaikkapa:

Ahvenanmaalle
comments powered by Disqus