Ahvenanmaa – kaikilla aisteilla

Ahvenanmaa kaikilla aisteilla

Ahvenanmaa kannattaa kokea kaikilla aisteilla. Mieltä rauhoittavat merimaisemat, monipuolinen ja virkistävä luonto, ihanat käsityöläiskorttelit, kahvilat ja huippuravintolat sekä erilaiset aktiviteetit tekevät Ahvenanmaan lomasta unohtumattoman. Maarianhaminassa kaikki on lähellä.

– Ahvenanmaalla yöpyi vuonna 2016 yhteensä 167 291 matkailijaa. Noin 40% saapui Manner-Suomesta. Toivotamme kaikki matkailijat lämpimästi tervetulleiksi, PR-vastaava Annica Grönlund Visit Ålandista iloitsee.

Merellinen viikonloppuloma

– Ahvenanmaa on oiva paikka hemmottelulomaan. Se on monipuolinen, mutta suhteellisen edullinen ja sopii loistavasti vaikka viikonlopunmittaiseen irrottautumiseen arjesta. Rentoudu Mariebadin kylpylässä ja nauti kauniin pikkukaupungin tunnelmasta, tuotepäällikkö Henna Ollila Tallink Siljalta sanoo.

- Merellinen ulkoilmaelämä on Ahvenanmaan valtti. Luontoaktiviteeteista pyöräily on edelleen suosituin, mutta myös melonta, vaellus, kalastus ja golf ovat tärkeitä. Kiipeily on vahvassa kasvussa. Ylellistä yksinoloa kaipaava valitsee lomakohteekseen oman saaren, Annica Grönlund täydentää.

Polkupyörän voi vuokrata esim. Ro-No Rent -vuokraamosta
Polkupyörän voi vuokrata esim. Ro-No Rent -vuokraamosta

Pyöräillessä pääsee lähelle luontoa. Oman polkupyörän voi ottaa laivalle mukaan tai pyörän voi vuokrata myös paikan päältä. Maarianhaminassa on useita pyörävuokraamoja ja hyväkuntoisia pyöräteitä riittää. Myös golffareille Ahvenanmaa tarjoaa parastaan: Ålands Golfklubb ja sen kaksi 18-reikäistä kenttää ovat käytössä jo aikaisin keväällä ja kausi jatkuu pitkälle syksyyn. Retkeilijöiden iloksi Ahvenanmaalla on paljon luontopolkuja, jotka sopivat kaikenikäisille. Tarjolla on myös haastavampia, jopa 60 km pituisia vaellusreittejä.

Erilaisia tapahtumia järjestetään ympäri vuoden, esim. Rockoff Festival heinäkuussa tai Degerbyn Jazz & Blues 2017 -tapahtuma elokuussa.

Lähiruokaa laadukkaista raaka-aineista

– Ahvenanmaa kutkuttaa taatusti myös makuhermoja. Maarianhaminassa on ihania kahviloita, kuten Gelateria Anna & Aldo ja Bagarstugan, sekä useita laadukkaita, kansainvälisen tason huippuravintoloita, esimerkiksi Kvarter5, Nautical ja Pub Niska. Hintataso on silti hyvin kohtuullinen, tuotepäällikkö Henna Ollila Tallink Siljalta vinkkaa.

Bagarstuganissa on tarjolla runsaasti myös gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia.
Bagarstuganissa on tarjolla runsaasti myös gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia.

Lähiruoka on ahvenanmaalaisille kunnia-asia. Vuonna 2015 avatussa ravintola Kvarter5:ssä on huomioitu satokauden vaihtelut. Ravintola on mukana arvostetuimpien ravintoloiden White Guide Nordic -listalla.

– Käytämme korkealaatuisia ja maukkaita raaka-aineita, jotka tulevat pieniltä, paikallisilta tuottajilta. Ruoan kaikki komponentit tehdään alusta asti itse. Koko tiimi osallistuu annosten ideointiin ja ruoka valmistetaan suurella tunteella ja sydämellä, keittiömestari Dennis Lindqvist ja kokki Peter Norell kertovat.

Ahvenanmaan ilmapiiri ja kulttuuri inspiroivat ruokaelämysten toteuttamisessa.

– Meillä on joka kuukausi vaihtuvia teemoja, Dennis Linqvist kertoo.

Ahvenanmaan puhtaat maut inspiroivat Kvarter5:n kokki Peter Norellia ja muita alueen keittiömestareita.
Ahvenanmaan puhtaat maut inspiroivat Kvarter5:n kokki Peter Norellia ja muita alueen keittiömestareita.

Helposti laineilla

Silja Linen laivoilla matkataan Turusta Maarianhaminaan kaksi kertaa ja Helsingistä kerran päivässä. Mukaan laivaan voi ottaa myös oman auton tai polkupyörän. Silja Line tarjoaa myös valmiita matkapaketteja Ahvenanmaalle sisältäen matkat ja hotellimajoituksen Maarianhaminassa. Esimerkiksi kokonaan uudistettu Hotelli Pommern sijaitsee aivan Maarianhaminan keskustassa ja siellä on mm. Muumi-huoneita lapsiperheille.

Baltic Princess merellä

Suunnittele oma Ahvenanmaan matkasi! 

comments powered by Disqus