ABBA-museo

ABBA-museo

Päästä sisäinen popprinssisi tai -prinsessasi valloilleen yhdeksi päiväksi! ABBA The Museum houkuttelee hehkuvan värikkäillä ja kauniisti soivilla näyttelyillä, jotka taatusti tartuttavat sinuun Abba-kuumeen.

Museoon pääsee Värtahamnista bussilla. Lippuja on myynnissä laivan infossa. Keskustasta museoon pääsee raitiovaunulla numero 7 Sergelin torin länsipuolelta.

Varaa lippusi ja sisäänpääsyaika etukäteen osoitteessa www.abbathemuseum.com, vältyt tuntien jonottamiselta. Ennakkoon varatut liput voi tulostaa paikan päällä. Museo ei ota vastaan käteistä, vaan ainoastaan korttimaksuja. Näyttelyt ovat esteettömiä. Voit myös vuokrata audio-oppaan ruotsiksi tai englanniksi. Varaudu siihen, että museovierailuun kaikkineen saattaa vierähtää useampi tunti! 

Museon yhteydessä on hieno kesäterassi, pihviravintola Melody, monipuolinen museokauppa sekä mahdollisuus kuvauttaa itsensä Abban kanssa. Lipun hintaan sisältyy myös sisäänpääsy Swedish Music Hall of Fameen.

ABBA-museo

Greatest Hitsin puistonpenkki

Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad sekä Björn Ulvaeus ja Agnetha Fältskog rakastuivat 1960-luvun lopussa. Abban Greatest Hits julkaistiin 1975, ja levyn kantta koristi puistonpenkki, jolla Benny ja Frida suutelevat. Björn puolestaan lukee kirjaa ja Agnetha katsoo unohdettuna kameraan. ”Tämä on hauska kuva, ikoninen. Abban koko tarina on oikea tuhkimotarina", Björn on kommentoinut kuvaa. Siksi museossa on penkki puistonäkymän kera, erinomainen paikka ryhmäkuville.

ABBA-museo

Polarstudio ja Bennyn piano

Abban maaginen soundi luotiin Polarstudiossa, jossa myös Led Zeppelinin ja Celine Dionin kaltaiset suuruudet ovat äänittäneet musiikkia. Täällä voit kokeilla Abban miksauspöytää sekä nähdä kitarat ja muut soittimet. Pidä silmät ja korvat avoimina, kun tulet studion itsestään soivan pianon kohdalle! Se on nimittäin yhdistetty reaaliaikaisesti Benny Anderssonin musiikkistudion pianoon. Siksi se saattaa yhtäkkiä alkaa soida, ja silloin Abban musiikkinero Benny on istuutunut soittamaan. It’s magic!

ABBA-museo

Arrival-albumin helikopteri

Arrival oli Abban klassinen albumi vuodelta 1986 ja klassinen on levyn kansikin, jossa yhtye istuu helikopterissa. Nyt helikopteri on laskeutunut museoon. Täällä voit kuvauttaa itsesi ohjaimissa. Helikopterissa voi ihmetellä, miten ihmeessä yhtyeen neljä jäsentä mahtuivat istuimille – abbojen on täytynyt istua kuin sillit suolassa!

ABBA-museo

Ring ring

Vastaa ihmeessä, jos vanha punainen puhelin soi, kun kuljet sen ohi! Puhelimen numero on nimittäin vain neljällä Abban jäsenellä, ja he ovat luvanneet pirauttaa, kun ovat sillä tuulella! Tosin he eivät taida olla kovin usein, sillä museon promoottori Björn Ulvaeus on sanonut soittavansa "noin puolen vuoden välein". Vuonna 1973 Abba tuli kolmanneksi Ruotsin Eurovision-karsinnassa Ring ring -kappaleella. Seuraavana vuonna Abba palasi Waterloon kanssa ja loppu on, kuten sanotaan, historiaa...

ABBA-museo

Waterloo

Abban suurelle kansainväliselle läpimurrolle Eurovision-kilpailussa 1974 on omistettu suuri huone. Tervetuloa finaaliin Brightoniin kokemaan, miten erilainen yhtye oli svengaavine kappaleineen ja hulluine asuineen. Esillä on useita voittoesityksen alkuperäisiä uniikkikappaleita, mutta tarkka vierailija huomaa kyllä, että Agnethan polvihousut ovat epäilyttävän violetit eivätkä siniset. No, jospa mentäisiin eteenpäin: I feel like I win when I lose!

ABBA-museo

The 5th Member

Uskallatko nousta lavalle Abban kanssa? Se voi kuulostaa hiukan pelottavalta, mutta halu toteuttaa toive rokkitähteydestä vie helposti voiton. On yllättävän hauskaa laulaa Mamma Miaa tai Dancing Queenia yhdessä Fridan, Björnin, Bennyn ja Agnethan hologrammien kanssa! Kotona voit kokea tämän uudestaan tietokoneellasi internetin välityksellä – Mamma mia, here I go again!

comments powered by Disqus