3 × 3 tärppiä Tukholmaan

Olitpa urheilullinen, kulttuurinälkäinen tai haluat muuten vain hemmotella itseäsi, kaunis kuninkaallinen pää­kaupunki tarjoaa hienoja elämyksiä Helsinki–Tukholma- tai Turku–Tukholma-risteilymatkan aikana.

Liikuntaa luonnossa

Tukholma yllättää myös golf-kohteena. Pohjoismaiden parhaille kentille ajaa Tukhomasta puolessa tunnissa.

Golfaa Bro Hofin linnamaisemissa,
Ruotsin – ja ehkä koko Pohjoismaiden – parhaalla golfkentällä. Kaksi kaunista kenttää sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta luoteeseen. The Stadium -kentällä pelataan muun muassa Scandinavian Masters -turnaus.­ Upeat maisemat kulkevat Mälarenin rannoilla. Toinen kenttä, Castle Course, on lyhempi ja kumpuilevampi.

brohofslott.se

Ratsastuksesta kiinnostuneille on tarjolla retkiä kuninkaallisissa maisemissa.

Häståkerietin ratsastusretkillä pääset kokemaan kauniin kaupunkiympäristön hevosen selästä käsin. Häståkerit-talli sijaitsee Gärdetissä aivan Tukholman keskustan tuntumassa. Täällä sekä enemmän että vähemmän kokeneet ratsastajat liikkuvat ryhmänä Rosendalin kunikaallisen linnan maisemissa Djurgårdenin pyökki- ja tammimetsissä. Myös hevosvaunut voi vuokrata!

Greve von Essens väg 63
hastakeriet.se

Ruotsissa pyörätkin ovat astetta tyylikkäämpiä: nimittäin puisia.

Puupyöräretkellä näkee Tukholman kaupungin aivan uusin silmin! Kaupungintalolta lähtee The Wooden Bike Tour, erilainen opastettu kiertoajelu matkanjärjestäjän omilla puupyörillä. Samalla pääsee tutustumaan kaupungin ympäristöystävällisiin projekteihin ja yrittäjiin. Kierros sisältää ”fika”-tauon Rosendahlin puutarhalla.

Hantverkargatan 1
toursofstockholm.com/tour/wooden-bike-tour

 

Kiehtovaa kulttuuria

Thielska Galleriet on viehättävä käyntikohde niille, jotka arvostavat sellaisia taiteen jättiläisiä kuten esimerkiksi Carl Larsson,­ Edvard Munch, Ernst Josephson, Bruno Liljefors ja August Strindberg. Täällä voi nähdä siis laadukasta pohjoismaista taidetta 1800- ja 1900-lukujen vaihteesta. Kaunis rakennus Djurgårdenilla on itsessään näkemisen arvoinen.

Sjötullsbacken 8
thielskagalleriet.se

Kaunis, kuninkaallinen Ooppera sijaitsee kätevästi Tukholman keskustassa Norrmalmilla.

Kuninkaallisen oopperan suositut lounaskonsertit jatkuvat tänä syksynä vähintään kahtena päivänä viikossa. Tällöin voit nauttia hyvän aterian ja kuunnella muun muassa oopperan omia solisteja ja muusikoita oopperatalon kultaisessa aulassa Goldfoajéssa. Lounaan hintaan, 275 kruunua, kuuluu myös salaatti, leipä, juoma ja kahvi.

Gustav Adolfs torg 2
​​​​​​​operan.se/­repertoarsida/lunchkonsert

Hallwylska museet vie aatelisten maailmaan.

Hallwylska museet on ihastuttava aateliskoti 1800- ja 1900-lukujen vaihteesta. Kreivitär von Hallwyl luetteloi yli 50 000 esinettä tässä kaupungin keskustassa sijaitsevassa palatsissa ja tunnelma on kuin astuisit Downton Abbeyn maailmaan. Nykyisin Hallwylska-museo on ainutlaatuinen kohde, joka näyttää elävästi millaista oli elää aatelisten ja näiden palvelijoiden luokkayhteiskunnassa.

Hamngatan 4
​​​​​​​hallwylskamuseet.se

 

Hetki hemmottelua

Selma City Span lämmitetyssä altaassa kelpaa nauttia niin vedestä kuin kattomaisemista.

Selma City Spa -kylpylässä käynti on todellista hemmottelua aivan Tukholman keskustassa! Clarion Hotel Signin katolla on kylpylä, jossa muun muassa nautit huikeista näkymistä lämmitetyssä ulkouima-altaassa. Span aamiainen tai brunssi tekee elämyksestä entistä hohdokkaamman. Hoidot kannattaa tilata etukäteen.

Östra Järnvägsgatan 35
selmacityspa.se

Svenskt Tennin liikkeessä yhdistyy sisustusshoppailu ja teehetki.

Svenskt Tenns Tesalong on kuuluisan designmyymälän teesalonki, joka on yhtä elegantti kuin itse myymäläkin. Täällä voi nauttia runsaan hienostuneen brunssin, lounaan tai klassisen iltapäiväteen (afternoon tea) Nybrovikenin hienoa näköalaa ihaillen. Tarjonta on ihanan brittiläistä ja luonnonmukaiset raaka-aineet nostavat koko elämyksen uudelle tasolle. Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen.

Strandvägen 5
​​​​​​​svenskttenn.se

Vespa Stockholmin kyydissä olet kuin Audrey Hepburn elokuvassa ”Loma Roomassa”! Ajokki on varustettu GPS-paikantimella, joka näyttää teemareitit sekä kaupungissa että 5 tuntia kestävän reitin Tukholman saaristossa. Kaksi henkeä voi näin kokea kaupungin vähän hauskemmalla tavalla. Vespan tankki on täynnä ja kypärät saa lainaksi. •

Wallingatan 30
​​​​​​​vespastockholm.se

comments powered by Disqus