3 vinkkiä Gotlantiin

Gotlanti

Europa tekee kesän aikana kuusi risteilyä Gotlannin Visbyhyn. Yhdeksän tuntia kestävän pysähdyksen aikana ehtii hyvin käydä maissa vaikka pyöräretkellä, huvipuistossa tai golfaamassa.

Pyöräretkelle

Gotlanti on kuin luotu pyöräilyyn. Tiet ovat pääosin helppokulkuisia ja kulkevat kauniissa luonnossa.

Lähde mukaan suomeksi opastetulle pyöräilyretkelle viehättävään Visbyhyn sekä kaupungin lähiympäristöön. Pyörän selkään hypätään heti satamasta ja suunnataan oppaan johdolla Almedalenin puiston, kasvitieteellisen puutarhan sekä Klintenin näköalapaikan kautta muurien ulkopuolelle kohti Högklint –jyrkännettä, mistä on upeat näkymät yli koko kaupungin. Matka jatkuu Prinsessa Eugenien kesäasunnolle, jossa pidetään kahvitauko. Paluu takaisin Visbyn satamaan rentoon tahtiin polkien.

Retken kesto on noin 4 tuntia ja matkan pituus noin 30 km. Maasto on vaihtelevaa, mutta normaali kunto riittää.
Lähtö satamalaiturilta kello 11.00. Retken hinta on 40 €/hlö ja ikäraja 12 vuotta.

tallinksilja.fi/visby

Gotlanti

Lasten kanssa

Vain kolme kilometriä Visbystä etelään sijaitsee kaikkien lapsiperheiden todellinen kesäparatiisi, Kneippbyn. Siellä aivan vierekkäin ovat Kesämaa (Sommarland) ja Vesimaa (Vattenland).

Kesämaassa on muun muassa aito ja alkuperäinen Peppi Pitkätossun Huvikumpu, jonka edustalla esitetään 27.6.–20.8. joka päivä Peppi Pitkätossu -näytelmiä ja lauletaan yhdessä Pepin kanssa. Kesämaassa on myös vaikka mitä tekemistä koko päiväksi: täällä voi hurjastella vuoristoradassa, hyppiä pomppulinnassa, meloa kanootilla, ajella polkuveneellä tai huuhtoa kultaa. Yli 50 kohdetta kutsuvat seikkailuun.

Vesimaa puolestaan kutsuu vesileikkeihin – alueella on muun muassa 18 vesiliukumäkeä ja 7 lämmitettyä uima-allasta. Kaikkein pienimmillekin on 2 omaa uima-allasta. Päivälippu yli 3-vuotialta 195 kruunua.

kneippbyn.se

Gotlanti

Golfaamaan

Kierroksen golfia ehtii hyvin pelata esimerkiksi reilut 20 kilometriä Visbystä etelään sijaitsevalla Visby Golfklubbenilla. Matka autolla tai taksilla sinne vie noin 25 minuuttia. Valittavana on sekä 18- että 9-reikäinen kenttä.

18-reikäinen Kronholmens Seaside kuuluu Ruotsin kauneimpiin kenttiin. Esimerkiksi maailman Top 100 Golfcourses of the World -kenttien joukossa se on rankattu sijalle 25. Ihaile upeita merimaisemia ja haasta itsesi huippusuoritukseen – luonnonkaunis Kronholmens Seaside ei ole ihan helpoimmasta päästä. 9-reikäinen kenttä on avoinna ympäri vuoden, jos sää sallii.

Paikan päällä voi vuokrata täyden setin mailoja. Kärryt sisältyvät green-feehen ja myös golfautoja voi vuokrata.
Ravintola ja kioski tarjoavat syötävää ja juotavaa pieneen ja vähän isompaankin nälkään.

visbygk.com

comments powered by Disqus