10 designvinkkiä Tallinnaan

Syksy on sopivaa aikaa viettää design –aiheinen viikko niin Helsingissä kuin Tallinnassakin. Helsinki Design Weekiä eli muotoilufestivaalia vieteään yli 250 tapahtuman voimalla 1.-11.9.2016 teemalla Paremmin/Better. Tallinnan vastaavaa tapahtumaa Tallinn Design Festivalia vietetään heti 12.-18.9.2016 teemalla ”redefining design”.

Poimi tästä talteen 10 designvinkkiä Tallinnaan:

Eesti Disaini Maja on kiva paikka piipahtaa vaikka suoraan satamasta. Täällä voit tutustua Viron designiin; talo toimii showroomina, työpajana sekä kauppana.
Osoite Kalasadama 8,

2 Kahvila Klaus Kohvik sijaitsee Disaini Majan yhteydessä ja on avoinna maanantaista perjantaihin.
Osoite: Kalasadama 8

3 Upouusi rantapromenadi Beeta-promenadi kulkee entisen kulttuurikilometrin paikalla. Beeta-promenadi yhdistää Kalasataman ja Nobblessnerin sataman, joilla on välimatkaa pari kilometriä rantaa pitkin. Beetan varrelle jäävät Patarein merilinnoitus ja vankila, Lentosatama, ihastuttava Kalamajan puisto sekä Nobblessnerin alue. Rantakatu on toistaiseksi avoinna päivittäin klo 08–23.

4 Paikallisia merkkejä myyviä liikkeitä on noussut Tallinnaan lähivuosina useita. Niistä yksi on Tali, joka myy niin vaatteita, asusteita kuin kodin huonekaluja ja pienesineitäkin. Myymälä sijaitsee trendikkäällä Kalamajan alueella. Myymälän omistaja, arkkitehti Triinu Tiisel pyrkii pitämään myymälän valikoimassa sekä nuorien että vakiintuneiden suunnittelijoiden tuotteita.
Osoite: Kotzebue 33, Kalamaja
 

Piret Ilves voitti Viron suurimman muotialan palkinnon vuonna 2015. Minimalistisesta, mutta jännittävistä leikkauksistaan tunnettu suunnittelija on esitellyt oman mallistonsa Viron muotiviikoilla jo vuodesta 2008 alkaen. Malliston lisäksi suunnittelija tekee paljon tilaustöitä, esimerkiksi hääpukuja.
Osoite: Rüütli 16/18

Mare Kelpmanin ihanat villavaatteet ja huivit sopivat täydellisesti syksyyn ja kylmeneviin iltoihin. Maren huivit ovat erityisesti Kalamajan asukkaiden (ja suomalaisten) suosiossa. Vuonna 2010 perustetun tekstiiliyrityksen mallistoon kuuluu vaatteiden lisäksi myös kodintekstiilejä. Kaikki tuotteet tuotetaan
Kelpman Textile –kauppa: Telliskivi 60 a

7 Vaatesuunnittelija Kätlin Kikkas on nouseva nimi omalla merkillään KÄT Design. Myös Viron Golden Needle –muotipalkinnon tuomarit ovat huomanneet merkin, ja KÄT on ehdolla vuoden 2016 kilpailussa. Skandinaavista tyyliä etsivän kannattaa kurkata KÄT:n mallistot.
Telliskivi Creative City, Telliskivi 60A, 3. Krs

8 Uudehko ja rouhea Frank Bistro sijaitsee aivan vanhankaupungin ytimessä Sauna –kadulla. Retrotyylisesti sisustettu ravintola tuo mieleen New Yorkin bistrot. Nauti alkupalaksi tai huikopalaksi esimerkiksi valikoima bruschetta leipiä.
Osoite: Sauna TN. 2

9 Herkuttele pienessä suklaapuoti Chocolalassa ja osta tuliaisiksi virolaisia käsintehtyjä konvehteja.
Osoite: Väike-karja 1
 

10 Taidemuseo Kumussa on lokakuun loppuun asti esillä Aleksandr Vassiljevin kokoelmien ihastuttavaa viktoriaanista muotia ja tietoa ajan naiskuvasta. Suosittelen!
Osoite: Valge 1

comments powered by Disqus